JAG GÅR I ODLARTANKAR

 

 

Mitt i den snöiga dag tänkte jag prata sommar och odling med er! 🙂
Alltså jag längtar efter detta som en lite tok. Drömmen är såklart att ha en liten trädgård där man kunde få odla sina favoriter, men samtidigt så funkar det bra att göra lite småodlingar på balkongerna.

Jag brukar ju alltid plantera lite färska örter och blommor såklart, men visst skulle jag vilja ha ett land med och bara ha det som JAG gillar 😉 Där skulle jag odla grönsaker som sallad, rädisor, morötter, gärna potatis och varför inte rödbetor med som är så nyttigt? I krukor skulle jag odla fram de finaste och sötaste tomaterna och gärna någon form av bönor som är så gott, kanske rosenböna?

Givetvis skulle jag ha mina färska örter med i min önskelista av odlingar.
Basilika tillhör mina favoritörter och att göra egen pesto är ju suveränt eller hur?

 

Hemmagjord pesto.

 • 50 gram pinjenötter
 • 2 kruka(or) basilika
 • 1 st vitlöksklyfta(or)
 • 100 gram parmesanost
 • 2 dl olivolja
 • salt
 • svartpeppar, från kvarn
 • Rosta pinjenötterna.Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare.
  Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt resten av olivoljan, eller tills du får den konsistens du önskar.
  Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om. Smaka ev. av med salt och nymalen svartpeppar.Gör den! Den är så god 🙂

I landet skulle jag också odla stora dahlior som är bland det finaste jag vet!

Hos Impecta hittade jag mängder med tips på nyheter på olika frön och även gamla godingar som känns klassiska och som man måste ha! Jag föll verkligen för den röda solrosen som jag aldrig sett innan och den skulle jag absolut ta med på min lista över önskningar till landet också 🙂

 

Luktärtor älskar jag och de påminner mig om en gammal moster som alltid hade sådana och plockade in i huset. Sååå underbart härlig sommardoft och så ljuvligt fina!

En given del hade också varit det fina Pampasgräset som faktiskt har blivit en inredningsdetalj i många hem numera!
Jag tycker mycket om gräs av olika slag och detta är ju såååå snyggt.

 

Dill är ju så fräscht och gott och tänk vad mycket man kan använda det i olika maträtter och sallader 🙂

Krispig nyhackad gräslök på sommaren? Mmmm….DET är väl sommar om något? Perfekt att ha i en kruka även om du bara har balkong och klippa av ett knippe till middagen.

 

 

 

Jag längtar efter att sticka ner fingrarna nu i fräsch matjord och försöka odla fram lite själv.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *