FOTOGRAFISKA POSTERS OCH FOTOKONST FÖRGYLLER ALLA HEM

 

 

 

 

Inlägget är i samarbete med Papertown.

 

Alla ni som läser min blogg vet redan hur kul jag tycker det är att dekorera min omgivning och att jag har en viss förkärlek till fotografier som konst på väggarna. Jag fotograferar ju en hel del själv och har mina egna fotoposters till salu här på bloggen, men jag låter mig även inspireras av flera andra konstnärers verk. Det är något med fotografier som jag föredrar jämfört med annan slags konst, men jag vet inte riktigt vad det är. Kanske för att kameran fångar det som finns i vår omgivning på ett sätt som upphöjer det från verklighet till konst? Det som finns runt omkring oss kan vara så vackert och en duktig fotograf kan få fram det på ett nästan magiskt sätt.

Jag älskar allt som får mig att tänka till och allt som får min egen kreativitet att flöda. Efter att ha letat runt lite fick jag syn på fantastisk fotokonst från det svenska företaget Papertown. De samarbetar med fotografer från hela världen för att få fram sina motiv, men de fotograferar även vissa motiv själva. Papertown jobbar mycket med abstrakta bilder, men det finns flera kategorier att välja mellan som till exempel natur, mode, minimalism och mycket annat.

 

Jag gillar att de abstrakta motiven har en lite mörkare känsla, avskalade linjer och att det inte är helt tydligt vad det är man tittar på vid en första anblick. När det kommer till favoriter är det dock fotografierna på olika växter som sticker ut lite extra för mig. Växter har en intressant textur, samtidigt som det är så lätt att passa in växtmotiv i hemmets övriga dekoration. Det är neutralt, samtidigt som det ger ett levande element som drar blickarna till sig. Fotografiska posters och fotokonst kan dessutom vara i svartvitt eller färg, vilket gör det ännu enklare att matcha med inredningen hemma.

 

En annan sak som jag tycker om med Papertown är att alla deras produkter trycks i Sverige och att de trycks efter att beställningen har lagts. Det innebär att det är miljövänligt eftersom det inte fraktas något från ett tryckeri i ett annat land, samt att det inte trycks upp mer än nödvändigt. Själv samarbetar jag med lokala tryckerier för mina fotografiska posters och därför förstår jag hur de tänker.
En sak som jag verkligen tycker om med fotografiska posters och fotokonst är att de är så lätta att matcha med varandra. Det är därför väldigt enkelt att kombinera flera olika motiv tillsammans för att skapa en fotovägg. Personligen tycker jag att det är riktigt snyggt med tavlor och posters i lite olika storlekar på en fotovägg. Det ger liksom lite mer liv åt väggen, till skillnad mot när alla har samma storlek vilket kan ge ett alldeles för enformigt och strikt intryck.

 

Är själv sugen på att skapa en slags temavägg med fotografier som antingen har liknande motiv eller som följer en röd tråd på något sätt. En idé jag har är att göra en kattvägg, för ni som har läst min blogg vet nog redan hur mycket jag tycker om katter. Fotoväggen skulle förstås ha några av mina egna bilder på mina katter, den jag har och har haft, men det skulle kunna kombineras med fotokonst som följer ett naturtema. En närbild på en vildkatt kanske vore något, för att hylla kattens ursprung på ett sätt? Eller kanske en närbild på kattmynta, fåglar och andra saker som katter tycker om vore något.

Som ni hör är jag full av tankar när jag får se andra fotografers motiv och jag blir väldigt sugen på att själv ge mig ut för att fotografera i vår vackra natur.

 

 

Adelakram!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *