ATT HA ORDNING I SITT LIV SKAPAR TRYGGHET

 

 

 

Inlägget är i samarbete med Svedea

 

Vilken hjälp får du om något händer med bilen?

 

 Att ha ordning i sitt liv skapar trygghet och att verkligen ta tag i krångliga saker skapar en särskild sorts inre tillfredsställelse.

En sak som man kan notera är att många inte bryr sig om är att se över sin bilförsäkring. Vad täcker den? Hur mycket kostar den? Vilken hjälp kan jag få när olyckan är framme? Det är typiskt en sådan sak som man bör ha koll på innan något kanske händer.

Alla måste ha en trafikförsäkring som täcker skador man kan orsaka för andra. Men utöver det får man hålla koll på saker och ting själv. Då kanske det är lätt att ta första bästa försäkring, utan att riktigt tänka igenom saken. Eller att strunta i det hela.

 

Att ta ansvar för sig själv är att också bry sig om andra. Och när det gäller bilen, då tycker jag att man i vart fall ska ha en halvförsäkring hos Svedea. Men det gäller att välja rätt. Till exempel ska man inte behöva betala lika mycket om man har en begagnad bil som en ny.

En typisk halvförsäkring täcker trafikskada, stöld, brand, allriskärenden (till exempel om man tappat bilnyckeln eller tankat med fel bränsle), vägassistans (som kan vara nästan ovärderlig om den behövs), oförutsedda maskin- och elektronikfel, glasskador och rättsskydd (som även gäller vid köp och försäljning av bilen).

Vill man dessutom ha skydd vid vagnskada på den egna bilen (vid till exempel en trafikolycka som man själv orsakat, skadegörelse eller någon annan yttre olyckshändelse), då ska man ta en helförsäkring. Men om man sköter sig i trafiken och har uppsikt över sin bil kan man alltså välja halvförsäkring istället.

Trafiken är stökig nog som den är, utan att man dessutom ska behöva oroa sig för vad som händer om något går fel. Med tanke på hur komplicerade dagens bilar är med elektronik och allt,  kan det bli dyrt och besvärligt med bara ett enkelt motorstopp. Och vem vill inte ha tillgång till fri vägassistans om något blir fel på bilen på en hårt trafikerad väg? Alla som sett bärgarna på tv förstår vad jag talar om.

Det handlar som sagt om trygghet och ansvar, om att veta att man får den hjälp som behövs när den behövs.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *