SÅ HÄR BEHANDLADES MIN MAMMA AV EN LÄKARE PÅ SJUKHUSET! LÄS GÄRNA OCH SE VERKLIGHETEN…

 

 

Här inne har det minsann varit tyst i en vecka nu, men det har sina skäl.
Livet har varit smått hysteriskt intensivt med jobb på mitt ordinarie jobb och även i skolan där jag vikkar som lärare emellanåt. Skön omväxling men jobbigt ibland med. Jag har hunnit fylla år och haft lite grillfest, städat balkonger och planterat blommor och skulle ha en hyfsat lugn dag ääääntligen i torsdags tänkte jag, men då blev mamma så mycket sämre.

Mamma har varit sjuk sen i påskas med förkylning, ögoninflammation, ont i bihålor, fruktansvärd hosta och såååå trött och nedsatt. Inte lätt när man är 88 år i sommar…
I torsdags gick det inte längre, hon var helt utmattad och kunde inte stå på benen.
Vi misstänkte lunginflammation och efter ambulansfärd in konstaterades det samt vätska i lungan och en kraftig bakteriell infektion.

Så långt var allt lugnt och läkaren på akuten tog allsköns prover, mamma fick dropp, syrgas och intravenöst antibiotika och blev inlagd. Hon har sen legat inne på sjukhuset tills igår, då eländet började…

Jag skriver detta för att göra er ALLA uppmärksamma på det ni säkert redan vet!
HUR SJUKVÅRDEN SER UT I SVERIGE IDAG!

Mamma blev utskriven ( jag skulle kalla det utkastad) från sjukhuset i går på EN SÖNDAG, trots mina/våra protester och mina flera samtal med sjuksköterska och överläkaren på Medicin C på Höglandssjukhuset i Eksjö!
Jag bönade och bad och var arg om vartannat för att hon skulle få stanna EN ENDA NATT TILL så vi hann ordna med larm, tillsyn, rullator m m genom kommunen, vilket inte gick på en söndag såklart.

GIVETVIS hjälper vi henne det vi kan, men vi har ju jobb att sköta med och det är en GAMMAL MÄNNISKAS RÄTT ATT FÅ HJÄLP GENOM KOMMUNEN MED HJÄLPMEDEL, TILLSYN M M.

 

Inlägget nedan är det jag skrivit på FB och som delas runt flitigt nu
Jag skriver detta för det är så viktigt att berätta HUR VÅRDEN SER UT IDAG FÖR FRÄMST GAMLA MÄNNISKOR, men såklart är även alla åldersklasser representerade.

LÄS DET OCH DELA GÄRNA MITT BLOGGINLÄGG!
Nästa gång kanske det är din mamma, pappa, släkting eller du själv…

 

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

FB-inlägget.

Så här blir man behandlad som gammal av läkare på sjukhuset i Eksjö!

En sak mina vänner ska ni passa er för och det är att bli gammal och sjuk! Min/vår mamma som blir 88 år i sommar råkade ut för lunginflammation + vätska i lungan och har varit sjuk sen påsk. I torsdags gick det inte längre, hon var helt slut och kunde inte stå på benen, trots att hon redan varit hos läkare innan och ätit en penicillinkur. Ambulans in och legat på avd Medicin C. med dropp, syrgas och intravenöst antibiotika.

Fantastiska UNDERSKÖTERSKOR & SJUKSKÖTERSKA som verkligen sliter och gör ett bra jobb, men hur överläkaren på den avdelningen behandlade en gammal människa + mig i dag är helt skandalöst!🤬

Jag har suttit hos mamma varje dag nu och blev så sent som igår kväll lovad att hon skulle få stanna t måndag, så vi hann och ordna m hjälp då hon för tillfället inte klarar sig själv.
Idag på fm vid ronden så meddelade läkaren i alla fall helt krasst att hon skulle skickas hem! Hon ringer och är förtvivlad och jag ringer ssk och säger att detta får inte ske under några omständigheter. Vi måste få en chans att ordna för henne hemma!

Jag ber att få prata m läkaren men möts av total nonchalans där han inte lyssnar alls på vad jag säger angående mamma och att hon behöver hjälp. Han anser att hon kan åka hem och att vi får ta hand om henne. Jag säger till honom att hon bor på andra våningen och hur ska vi få henne uppför trappan? Det vet inte han säger han och han frågar då vart jag bor varpå jag svarar, ja jag bor i Eksjö. Men så bra säger han då kan hon vara hos dig så kan du ta hand om henne. Jag frågar honom då om han anser att jag ska SLÄPA henne uppför min ännu högre trappa än den hemma hos henne och lägga henne i min soffa då? Han tjafsar emot mig ganska högljutt och talar om att hon kommer att bli utskriven hur eller hur!
Jag säger till honom att det går inte du måste lyssna på mig nu för att vi måste kunna kontakta kommunen imorgon måndag och få hjälp med larm, en rullator, hemkörning av mat osv.

Han vägrar prata om det utan rabblar på om hur stort upptagningsområde Höglandssjukhuset har att hennes plats behövs till akut sjuka människor och det är inte hon tycker han!
Jag säger återigen till honom men snälla nån det är ju söndag och vi kan inget ordna idag genom kommunen. Han säger bara till mig då att det HAN som bestämmer och han kommer att skriva ut henne i alla fall!

 

Jag ber att få prata med sköterskan igen och vädjar till henne att hon ska göra en vårdplanering så att mamma kan jag få vara kvar tills imorgon förmiddag åtminstone. Hon säger att vi gör så, hon får stanna och lovar mig igen och jag bli jätteglad och ringer runt t syster och söner och meddelar detta.
Efter ca 10 minuter så ringer sköterskan tillbaka igen till mig och säger att hon har pratat med läkaren men han VÄGRAR att ge sig och mamma ska hem ifrån sjukhuset ändå!

Det beställs en bårtaxi till henne, min son Alexander åker ner till henne och min syster och svåger möter upp och de får baxa henne uppför trappen. Vi får se till att hon klarar sig nu under kvällen dela hennes medicin, fixa med mat och bara be t högre makter att hon inte går och ramlar inatt när hon ingen rullator har och inget larm eller någonting.
Det var alltså helt omöjligt att hon skulle kunna ha fått stanna på sjukhuset EN ENDA NATT till så att vi hann och lösa såna här saker åt henne!
Underbart eller hur att en skattebetalande gammal människa som jobbat i hela sitt liv och klarat sig själv på alla sätt, blir behandlad så här?!?
Så ser sjukvården ut idag så passa er för att bli gamla och sjuka!😷

 

 

Adelakram

8 reaktioner på ”SÅ HÄR BEHANDLADES MIN MAMMA AV EN LÄKARE PÅ SJUKHUSET! LÄS GÄRNA OCH SE VERKLIGHETEN…

  1. Åh jag förstår att du är upprörd, arg och förbannad. ur kan en sådan person vara läkare. Borde inte dom ha lite empati. Ja jag är livrädd för att bli gammal och inte kunna ta and om mig själv. Pratade just med maken om ur vårt välfärdsland har blivit ett klass samhälle och klyftorna växer. Jättebra inlägg och så som det ser ut idag så kan man inte ta hand om sina föräldrar, det fungerar inte så. Heja dig och hälsa din mamma Krya på sig Kraaam Pia

  2. Anmäl ! Alla har enl lag rätt till SIP särskild individuell planering så att allt är klart innan hemgång. Hoppas din mamma fått hjälp och mår bättre.

  3. Har jobbat som sjuksköterska på en akutvårdsavdelning, och jag känner verkligen igen det du beskriver. Tyvärr är platsläget väldigt hårt ansträngt på sjukhusen (särskilt på helgerna), men det brukade i regel gå att lösa just för personer som din mamma. Utan att veta till 100%, men det låter som om läkaren var hårt pressad att behöva frigöra platser inför kvällen/natten (ingen kul sits att vara i vill jag lova när akuten ringer och tjatar om platser – som inte finns). Förstår verkligen er ilska och frustration och läkaren borde verkligen ha kunnat sköta detta mycket smidigare och med mer empati.

    Hoppas din mamma mår bra och att det gick bra för henne att komma hem.

  4. Fyyyyyy. ….tänk att det blivit så här i vårt fina land. Det finns ju pengar och plats till så mycket annat. (Läs andra).minAnette blev dålig. Förstorad mjälte. Inlagd och massa prover togs. Blev också hemskickat. Med Alvedon. Han har haft ont nu i 5 veckor. Och det dröjer minst 5 veckor till innan provsvar en kommer! !!!! Man blir mörkrädd. Kraaaam Inger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *