MIN PÅSKHELG

 

 

God morgon nya vecka!

Ja då har vi nog alla ätit för mycket mat, godis, desserter och sött i helgen?
Jag är inget undantag, men jag har rört på mig med 🙂

En intensiv påskhelg på sitt sätt för att hinna träffa nära och kära och tima in det med lite jobb och fix hemma.
Påskaftonen träffade jag mina söta Skånetjejer ( systerdotterdöttrar) och övrig familj och åt god påsklunch innan jag rusade till jobbet. Då hade de små damerna fått påskägg, barbieklänningar, böcker och söta små väskor för småsaker.

Påskdagen hemma gick till lite städ, laga mat och förbereda inför kvällen när mina kära killar och deras flickvänner skulle komma. Tänk vad en dag går fort ibland när man har fullt upp…;)
Vi hade en jättemysig kväll med bubbel och vin och det är alltid sååååå härligt att träffa dem alla samtidigt!
Skulle helst ha dem på middag här en gång i veckan 😉
Alla voffsar var med så det var fullt hus med de små sötsakerna. Ni som hänger med på instagram  & stories har nog redan sett det. Där får du gärna följa mig också, det händer saker hela tiden och jag heter

houseofadela

även där! 🙂

 

Alva, Molly & Thea

 

 

Jag bjöd på:

VARMRÄTT

Helstekt fläskfilé med parmaskinka, mozzarella, örter & soltorkade tomater
Potatisbakelser
Rödvinssås
Fräsch sallad

DESSERT

Pavlova med färska jordgubbar, hallon, kiwi & vispgrädde.

Pavlova är nog bland den godaste desserten jag vet!
Visste ni att den klassiska Pavlovan har fått sitt namn efter den ryska ballerinan Pavlova som besökte Nya Zeeland på 1920- talet? 😉

PAVLOVA

  • 6 rumstempererade ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 
1 liten nypa salt
  • 2 tsk majsena (majsmjöl)
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 5 dl vispgrädde
  • 
frukt och bär efter smak och tillgång
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna från vitorna. Det får inte komma minsta gnutta gula i äggvitorna, då stelnar de inte.
  2. Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, majsenamjölet och vinägern.
  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.
  4. Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på vispad grädde och dekorera med färska bär. Klart!


 

Det här behövs till 4 personer:

  • 600 g fläskfilé
  • 8 tomater, torkade, i olja
  • 1/2 dl örter, t ex repad färsk rosmarin, slätbladig persilja, basilika, salvia
  • 3 parmaskinka, stora skivor
  • 150 g mozzarellaost
  • 1 msk olivolja 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 steksnöre

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Snitta filén längs med men inte ända igenom. Banka försiktigt ut filén. Låt tomaterna rinna av och hacka dem. Lägg tomater, finhackade örter och skinka på filén. Skiva mozzarellaost och fördela skivorna på skinkan.
  3. Tryck till fyllningen och rulla ihop filén. Bind om med steksnöre eller fäst ihop med tandpetare.
  4. Bryn filén runt om i olivolja, salta och peppra under tiden. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie. Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor och servera med tillbehören.

 

Enkel rödvinssås:

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar, grovmald
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk maizena majsstärkelse

Rödvinssås: Grovhacka schalottenlök och vitlök. Bryn dem och svartpeppar i olja. Häll på vin, vatten och kalvfond. Låt koka 5 min. Red av med lite majsstärkelse. Hit kan förberedas.

 

Potatisbakelser

  • 6 potatisar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1 liten purjolök
  • 1 dl riven västerbottensost
  • smör
  • 1 tsk salt & 1 krm vitpeppar
  1. Skölj och strimla purjolöken. Rör ihop crème fraiche, ägg, salt, peppar och purjolök. Skala och riv en potatis i taget grovt och lägg rivet vartefter i ägg- och crème fraicheblandningen så mörknar den inte.
  2. Smörj fyra portionsformar med smör och fördela blandningen i dem. Tryck ihop lätt. Toppa med riven ost och baka i ugnen på 175 grader med köttet i 20-30 minuter.

 

Mycket gott med den fyllda filén, testa gärna recepten! 😉

 

Fin tisdag nu vänner!
Jag ser verkligen fram mot den utlovade VÅRVÄRMEN på onsdag!

 

houseofadela

Det är jag som är Heléna Adela och tjejen bakom House of Adela. Livsnjutare som älskar att hitta små glittriga ögonblick i vardagen och fånga dem! Mitt liv är fotografering och inredning, dvs det är en stor bit i mitt liv och jag tänker nästan allt i bilder. Har också sedan barnsben älskat inredning och har svårt att kika in i ett rum, utan att tänka på hur jag skulle vilja inreda det;) Att fotografera, skriva och blogga om det man tycker mycket om, är fantastiskt. Varmt välkommen hit till mig och min värld! Mail: houseofadela@live.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *