OM DETTA ATT TJÄNA PENGAR PÅ SIN BLOGG, TUFFA TIDER & KAVAJER FR ZARA

 

 

Men ni har väl också sett att det är KAVAJ som gäller i vår?!

Snyggt tycker jag och ett praktiskt bra plagg dessutom:) Du kan alltid känna dig klädd, men den är ju toppenbra att klä upp eller ner med.

Hos ZARA hittar jag alltid godbitar och här ser ni några favoriter i olika prisklasser som jag gillar.
Klicka in er HÄR och kika runt.

 

Bloggvärlden är intressant och den intresserar många på flera olika sätt. Som exempel får jag nästan alltid frågan om jag tjänar pengar på min blogg. Ja, det gör jag. Hur de summorna ser ut varierar väldigt mycket och det kan också ofta röra sig om produkter du får som du tycker om och skriver om och marknadsför. Det finns flera bra sätt att göra detta på och ofta i de sammanhangen så blir vi bloggare kontaktade via mail och får då förfrågningar om samarbeten.

 

Sättet att tjäna lite pengar på ALL den tid du lägger ner på bloggen varierar som sagt.
Jag vill börja med att skriva med att jag gör det med nöje, detta är SÅ roligt!
Jag visar/marknadsför/tipsar INTE om något jag inte själv tycker om eller kan stå för.
Att tjäna pengar på det sättet är inte ok tycker jag och jag vill kunna stå för det jag skriver och visar.

 

När jag började blogga för 8 år sedan så var det mest mitt intresse för att skriva och fotografera som jag fick utlopp för. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle hålla på så här länge och att detta skulle ge mig så mycket, i form av nya intryck, vänskap, idéer, samarbeten och chansen att även tjäna lite på det man gör.
Jag lägger precis som många andra bloggare enormt mycket tid på bloggen, instagram och fotograferandet och det i sin tur har också gett mig mycket olika jobb inom detta. Fotograferingar av bröllop, barn, porträtt, hemma- hos-reportage och jag gör hemsidor åt företag.

 

Det man märkt med åren är att även den här världen har ”hårdnat” lite och det är i många fall enbart ”de stora bloggarna” ( dit hör INTE jag ;)) som många vill läsa och se och som får de stora samarbetena. Ganska självklart såklart, men det är svårare och svårare att slå sig fram. Sen Instagrams intåg så tycker många att bloggarna har minskat och i alla fall besöksantalen. Det många med mig märker är att du har din läsekrets som man ser via statistiken, men de härliga kommentarerna som man älskar att få, har minskat eller helt upphört. Inte ens hos de stora bloggarna ser man särskilt mycket kommentarer, tyvärr.

 

Fördel/nackdel med nutidens bloggande och instagrammande är att det finns ju självklart mycket som är same, same. Man ser samma inredning, lampor, soffor hos mängder med fina instagrammare och det kan ju i tid och längd blir lite småtrist. Hur man tycker där är ju såklart är smakfråga, men det jag nog har tänkt mest på är ju att de med mycket pengar som kan köpa nytt hela tiden i princip, göra om hemma, bygga nytt drar de flesta besökarna. 
Ingen kritik i det så, jag tycker själv det är kul att följa men ofta undrar jag hur det är möjligt att kunna shoppa allt detta och vad vi/de sänder för budskap?

 

Vad vill jag ha sagt med detta?
Jo att jag tycker tveklöst man har märkt en förändring av atmosfären i blogg/instagramvärlden att ”störst och bäst vinner”
Just detta budskap är synd, det är ju just det vi försöker lära våra barn ex att det inte behöver vara eller hur?
Det blir en ”kamp” om vem som är bäst, kan shoppa mest och ha det nyaste hemma eller i klädväg.

Som bloggare kan man också som jag skrev ansluta sig till olika plattformar som man gör samarbeten med.
Du kan tipsa om ex plagg som du länkar till och i det samarbetet är upplägget så att du tjänar någon slant på det en läsare köper, som har klickat sig vidare från din sida.
Även där vid dessa plattformar kan jag avslöja sker en sållning vilka som platsar eller inte.
Lite tragiskt tycker jag när man istället kan jobba sida vid sida och föra varandra framåt.

 

Jag sökte själv till Apprl som är en social handelsplattform kan man kalla det och där sker också en sortering bland bloggare vilka som får tillhöra och inte. Fick till min förvåning faktiskt ett mailsvar att min blogg inte höll måttet gällande innehåll och design, utan någon feedback vad de syftade på
Jag tänker att vad gör detta med unga tjejer som vill framåt och jobbar mycket med sin blogg timmar varje dag? Att fixa sig, ta outfitsbilder men ändå känna att ”nej du duger inte”…

 

Jag inser att detta tycker man väldigt olika om och jag skriver detta för att jag är intresserad av att höra vad NI tycker?

Om ni har orkat läsa ända hit så är jag SÅ GLAD OM DU SKRIVER EN LITEN KOMMENTAR OM HUR DU SER PÅ DETTA?

 

 

Stor kram från Adela

20 reaktioner på ”OM DETTA ATT TJÄNA PENGAR PÅ SIN BLOGG, TUFFA TIDER & KAVAJER FR ZARA

 1. Hejsan… jag tycker mest om din blog, kanske för att jag tycker så mycket om din stil…både med kläder, smink, hårvård och heminredning. Och sist men inte minst…dina hus och lägenheter visningar. Ja, allt… och så är vi ju hundmänniskor också. Skulle vilja vara din bästis, helt enkel, hihi. Sen kollar jag bara Sallys hus och Helenas enkla vardag. Men din är bäst. Ha en fin kväll. Kram / Ewa ❤️

  1. Tack snälla Ewa, det var en fin hälsning från dig, vad glad jag blir att du tycker om bloggen och innehållet! Ja vi hundmänniskor är nog lite speciella på vårt sätt men älskar ju våra fyrbenta!

   Kram till dig och skön kväll!💕

 2. Hej på dej
  Jag har följt din blogg länge, därför att din blogg är som en ljuv sommaräng. Den har mjukhet, värme och fina färger som jag gillar. Den har natur och djur samt vacker inredning o fina kläder, vad mer kan man behöva??
  Ha en trevlig kväll

  1. Tack Ann-Louise, så snällt av dig!😍
   Härligt att jag kanske lyckats förmedla känslan att det ska kännas lugnt, skönt och nästan lite hemtrevligt☺️ Älskar ju djur som mina läsare nog vet mer än väl och tycker de är en viktig ingrediens i livet💕
   Kram till dig!

 3. Jag gillar din blogg för du har bra smak.
  Jag har reagerat på som dig att i blogg världen är det tufft om man vill komma någonstans, jag själv är inte alls ute efter det, jag skriver för att det är kul och när jag själv har tid och lust. Men många av de ” större ” bloggarna kan jag ibland känna herregud hur har man råd med alla renoveringar, byte av inredning mest hela tiden och det ska vara märkes saker som kostar typ skjortan. Jag tycker det är synd för jag tänker på många unga tjejer och även killar som vill ha samma saker men inte har ekonomin för det och att de kanske sätter sig i en dålig ekonomisk sits.
  Vissa bloggar kan jag känna också att det är lite ” skrytiga ” med alla svindyra märkes saker de köper.
  Det är lite synd att det är så här.
  Ha en fin dag
  och jag gillar din blogg precis som den är
  Kram Linda

  1. Tack Linda och jag är glad att du gillar min blogg och dess innehåll.
   Jag funderar också över detta med shoppandet och då av mycket märkeskläder/inredning som flera håller på med. Naturligtvis har man olika förutsättningar och ekonomi, men ibland känns köphetsen påtaglig. Man slänger ut allt man har och köper allt nytt. Är inte alls med i det tänket, även om jag hade levt efter de ekonomiska förutsättningarna.
   Tack för din hälsning och kram!

 4. Jag älskar att lösa din blogg! Skriver inte så många kommentarer men småler och känner igen mig och det är roligt att följa någon ”hemma”
  Tack för att du orkar och vill fortsätta. Ditt hus är en dröm för en som inte har den blicken 😉

 5. Hej! jag är också en som läser utan att kommentera, mest för att jag läser via feedly och det krävs ett par moment till innan kommentaren kan skrivas. Läser här (och hos andra) för inspiration. Jag handlar ytterst sällan via länkar, inte för att jag missunnar nån summan, men för att det är just tips och inspiration, sen söker jag upp alternativ som passar mig irl.

  1. Hej Kathrine!
   Tack för din hälsning och dina synpunkter! Roligt att höra flera olika och hur man använder sig av bloggar osv.
   Det tycker jag är bloggandets främsta uppgift och det som är roligast, att kunna inspirera andra! 🙂

   Kram till dig!

 6. Vet du, nu när jag läser dina reflektioner så vet jag exakt varför jag själv inte bloggar längre, i alla fall inte gjort på flera månader. Du beskriver det som jag själv kan se och känner genom mitt eget läsande på bloggar o instagram (jag har direkt ingen att ventilera dessa tankar med IRL )… Det har blivit en slags jakt på något som inte fanns där tidigare, jag började ju blogga 2005 och tänker ofta på hur det varit om jag själv hakat på grejen med att synas och bli större… vilket jag valde att inte göra av många skäl. Under flera år var det roligt och överväldigande med alla goa kontakter. Nu kan jag se lite av det på en del IG-konton men det känns verkligen mer som en slags jakt på bekräftelse och det känns inte helt ok. Eller jag tänker att många tar det på så stort allvar, att försörja sig på något som ärligt talat inte är en långsiktig verklighet, som kan förändras superkvickt för att tekniken och verktygen ändras, och beteendet bland läsarna. Jag tänker att vi läsare kan styra enormt, tröttnar vi så klickar vi bort och det kan aldrig försvaras med mer än att vi har ett liv IRL, vi betraktar en kort stund i ett scrollande och så är vi vidare till nästa. Just det beteendet har förändrats stort på ett par år. Den nyare generationen av influencevärlden verkar ganska sanslös och oerhört marknadsstyrd – vilket det du berättar verkligen bevisar det. Skrämmande och exkluderande och helt klart en stressfaktor bland unga förmodar jag…
  Det ska bli spännande att se när (inte om) nästa hype kommer, det som förändrar sfären med nya grepp. Vad det kan bli. Sen ska det bli intressant och se om instagram förändras sitt flöde igen – nu har man läst så mycket ”gnällande” om det från stora influensers men som ”vanlig” läsare kan jag inte se så mycket påverkan. Då är det rätt skönt att vara rätt vanlig 😉
  Kram på dig!

  1. Ja jag håller med dig i mycket Milla! Vi som var med redan då för 8-10 år sen har sett förändringarna och de kom mycket i samband med Instagram.
   Spännande precis som du skriver vad som kanske kommer härnäst? Något kommer säkert att träda in och kanske på sikt, även om det tar sin lilla tid, ersätta Instagram, fast man har svårt att se det nu. Ja bloggandet kändes många ggr mer genuint oss bloggare emellan när jag började. Många har ju blivit väldigt stora och många unga kommer snabbt upp och växer med raketfart! Just DÄR känner jag att hysterin finns mest, att många unga tjejer kanske tror att det är ”lätt att lyckas” vilket det inte är. Det sorgligaste som jag ändå tycker är dessa unga tjejer, ofta unga mammor som bloggar och de har ALLT tänkbart man kan köpa! Detta tycker jag skapar en hysteri som jag tror många kan må dåligt av som inte har dessa förutsättningar.
   Sen finns det ju SJÄLVKLART de underbara jordnära, härliga bloggarna som står med båda fötterna på jorden och skriver helt sanslöst bra! Jag tänker ex på ”Att vara någons fru” som är något helt annat tycker jag. Fantastiska Emma har lyckats både bli stor men ändå så genuint äkta.

   Stor kram till dig!

 7. Hej,
  Ju större en blogg är desto kommersiellare blir den oftast och det är inte kul. Då kan jag lika gärna köpa en veckotidning. Jag vill att en blogg ska spegla vardagen hos den som har bloggen. Det är viktigt att den känns äkta. Tyvärr så känns det oftast inte så äkta när det är samarbeten (reklam). Samtidigt förstår jag att det måste finnas för att man ska kunna lägga ner så mkt tid på sin blogg. Precis som du också säger så blir det mkt samma och då oftast märkesgrejer och egentligen inte så mkt nytt. Jag tycker mkt om när du visar kläder på dig själv. Skulle också vilja se ditt hus från utsidan och kanske din planlösning. Vad jobbar du med förutom bloggen. Har inte riktigt förstått det. Ha en bra kväll.

  1. Hej Lotta och tack för din hälsning! 😉
   Ja jag håller nog med dig där, att ju större blogg desto mer produkter och samarbeten, sen hoppas jag att de flesta bara gör samarbeten de kan stå för.
   Ja jag har varit dålig på att visa kläder på mig själv! Bättring där:) Får bli bättre på det och fota även mig själv då och då.
   Bra ide´med att visa huset lite mer och även planlösning! Har ”visat runt” någon gång på Instastories, men inte här i bloggen.
   Jag jobbar ju med bloggen, fotograferingar, gör hemsidor men har också ett annat jobb. Jag jobbar mest natt inom psykiatrin.

   Tack för dina bra synpunkter! 🙂
   Kram till dig!

 8. Tack före en underbar blogg. Så mycket fina bilder o fantastisk inspiration . Hoppas du fortsätter att blogga. Kram till dig🌞

 9. Hej,
  Din blogg är fortfarande självklar för mig att läsa. Får erkänna att mitt bloggläsande minskat mycket p g a instagram men har några få som jag läser dagligen. Som jag skrivit tidigare så gillar jag blandningen i din blogg, mode, heminredning, bak och matlagning, restips, jag är ingen djurmänniska men så länge det inte är ormar så är läser jag gärna om dina fyrfotade vänner.
  kram kram

  1. Tack Annette och jag är glad att du ff gillar bloggen!;) Jag tycker också om blandningen i bloggar och håller också med dig om att många kollar nog bara instagram nu mer än bloggar. Det är tidens gång, tror jag! Snart kanske Instagram ersätts av något annat med.
   Ha ha lovar att ormar ska du slippa i bloggen 🙂

   Kram till dig!

 10. Hej!
  Jag har aldrig någonsin kommenterat här på din blogg, men jag går gärna in och läser och tittar på dina fina bilder, tycker du har ett sådant fint hem och känner att vi har så lika stil i både kläder och inredning.
  Jag har själv ingen blogg utan enbart Ig och där brukar jag kommentera på dina bilder.
  Jag känner igen så mycket i det du skriver om alla dessa hem med lika inredning och denna hets över att vara först med att hitta en ny cool pryl eller möbel som ingen annan ännu har men givetvis folk kommer att tråna efter.
  När dessa människor renoverat färdigt eller förnyat sitt hem, så är det dax att bygga nytt, för när man visat sitt kök eller sitt vardagsrum ett hundratals gånger och fått så många heja rop och fantastisk fina kommentarer om sitt hem så är det givetvis dax att slå dom rekorden….
  Vilken hets, och som du säger vilket budskap sänder det ut.
  Jag tror att dessa människor är aldrig nöjda, måste ha en stress inombords av att hela tiden ligga i framkant.
  Finns oxå dom som väljer ut stora bloggare och instagrammare , och skriver långa uppsatser till dom om hur fantastiska dom är och givetvis hur fin man själv är som människa , men att skriva eller gilla en bild hos en med betydligt mindre följare är inte aktuellt , trots att det i längden kan vara dom följare som är dom viktigast följarna, en liten tanke jag har.
  Jag är så redigt trött på att se samma kök, samma vardagsrum osv har i princip slutat gilla dessa konton pga att det bakom sitter en person som inte skänker den lilla bloggaren el Ig en tanke, så jag föredrar bloggar och Ig konton som är som dina, personliga och vackra utan hets .
  Självklart tycker jag att man ska hylla dom som åstadkommit sakeroch är drivna, men när man skriver och och vill att folk ska följa och gilla ”powerkvinnor” där vissa i princip inte ens har ett riktigt jobb utan bara pengar och ett vackert opersonligt hem, är för mig i gen powerkvinna.
  Så vad jag vill ha sagt med detta är att jag förstår att ni med mindre bloggar har det betydligt tuffare , men i mina ögon växer ni , det är mer genuint och ärligt.
  Blev väldigt rörigt men hoppas du förstår min mening med hela inlägget.
  Kram A-C

  1. Å TACK söta du och om du VISSTE vad jag håller med dig!! <3 Det är PRECIS så på pricken det är anser jag med!
   Vi med små bloggar kämpar verkligen och kanske är glada över 1000 läsare en dag, medan de stora har förmodligen 10 000 på EN dag.
   Tycker också det är mer POWERKVINNA över de som kämpar och jobbar, men ändå driver sina bloggar och instagramkonton och sparar ihop till det de sen kan köpa. Har ALDRIG förstått grejen med att plötsligt slänga ut HELA sitt bohag och åka och shoppa nytt, som är kul i ett par år max, sen byts det ut igen.
   Jag tänker minnen med? Har man inte saker man vill ha kvar som minnen och kanske presenter?
   Ja såklart tycker man olika här...
   Tycker också att många av de stora plattformarna där bloggare kan ansluta sig till skulle se lite mer till de mindre med och ge dem en chans! Det är inte svårt att vara hemma och blogga och shoppa om kanske ex mannen jobbar och drar hem de stora pengarna som de sen bara kan handla massa nytt 🙂
   Får säkert inga hejarop om någon av dem skulle se detta, men jag har också tröttnat på HYSTERIN med nytt, nytt, nytt...den ena värre än den andra 🙂
   Hoppas att blogg och instavärlden ska sansa sig lite och bli lite mer genuin igen 🙂

   Stor kram och tack för din hälsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *