SOCIALA MEDIER

Sociala medier är ju idag en självklarhet för oss.

 

Har ni tänkt på hur mycket tid vi lägger på sociala medier? Många av oss bloggar, vi läser bloggar, vi gör vloggar men även instagrammar och ibland blir det Snapchat. Och då har jag nämnt några av dem mer populära sociala aktiviteter som vi använder oss av i Sverige.

 

Man kan säga att fenomenet Sociala medier är en uppfinning som är en följd av att internet uppfanns och blev tillgängligt för mänskligheten på 1990-talet. Innan dess hade det använts redan på 60-talet för att koppla samman amerikanska superdatorer.  Idag går det nog inte en dag utan att man tar fram mobiltelefonen och surfar in på Google för att få svar på sina frågor. Vem har använt sig att ett uppslagsverk sedan 2000-talet?

 

Med Internet blev det möjligt att hänga på the word, wide, webb, www, och ta del av information. Det blev som en virtuell värld, med det kom Sociala medier 1997 och det första sociala media forumet hette: Six Degrees. Men istället för att söka information började vi hänga på olika forum och kommunicera med varandra, vem minns inte Lunarstorm, Efterfesten, vi började blogga kort därefter. Tycker ni detta låter intressant kan ni fördjupa er i
Sociala Medier (en kort historik). Visste ni att det är strax över 3 miljarder av jordens invånare är aktiva användare av sociala medier?

 

Ni kan säkert känna igen er att vi ses inte alla gånger så ofta, men att vi ändå känner oss närmare våra släktingar för att vi följer våra dem och våra vänner via de olika sociala kanalerna. Det minskar våra avstånd till varandra.

 

Hur spås sociala medietrender bli 2018?

De sägs vara:

1. Video

2. Live-streaming

3. Kortlivat innehåll

4. Augmented Reality

5. Artificiell intelligens (AI) och chatbots

6. Generation Z (1995-2012)

7. Influence marketing

8. Mobile first content

9. Meddelandeverktyg som WhatsApp, Messenger och SnapChat

Källa, filmora.

Detta är verkligen ett intressant ämne då jag själv bloggar på min blogg, House of Adela. Tänk att vi nu kan arbeta  som bloggare och att det tillhör ett yrke där vi kan tjäna mer pengar än på många andra yrken.
Visst får man sig en tankeställare?

Inlägget är ett samarbete med Lottoland

houseofadela

Det är jag som är Heléna Adela och tjejen bakom House of Adela. Livsnjutare som älskar att hitta små glittriga ögonblick i vardagen och fånga dem! Mitt liv är fotografering och inredning, dvs det är en stor bit i mitt liv och jag tänker nästan allt i bilder. Har också sedan barnsben älskat inredning och har svårt att kika in i ett rum, utan att tänka på hur jag skulle vilja inreda det;) Att fotografera, skriva och blogga om det man tycker mycket om, är fantastiskt. Varmt välkommen hit till mig och min värld! Mail: houseofadela@live.se

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *