ENKLA TIPS ATT TA SIG IGENOM JANUARI

 

 

Att överleva januari och februari är ju en konst tycker jag:)

Årets tyngsta månader om du frågar mig och det mest positiva med januari som har hänt är att min äldsta son föddes då! Förutom det så tycker jag de är en transportsträcka till våren, ljuset och värmen.
Då gäller det att ha sina knep att ”överleva” och de enklaste små tipsen kan betyda mycket.

Jag dukar gärna fint till frukost, även om det är bara jag som äter.
Fina underlägg, fint porslin och gärna mitt fyndade loppisporslin som på bilderna, tillsammans med silverbestick, också loppis:) Gör en smarrig vitaminrik frukost, duka fint, tänd ljus och gör dig till lite för dig själv;)
Jag gör frukt- och bärsmoothie nästan varje dag och det är ju vitaminbomber.
Såklart hinner man inte detta om man ska upp tidigt varje dag, men gör det så fort tillfälle ges!

 

* Färska blommor unnar jag mig ofta, då den minsta bukett kan pigga upp!
* Tänd mängder med ljus och härliga doftljus som luktar fräscht i hela huset.
* Tänd en brasa om du har öppen spis, jag har min fuskspis med massa ljus i.
* Baka bröd, det är ju SÅ gott med hembakat bröd och det förhöjer mysfaktorn hemma.
* Gå ut i dagsljuset och solen så fort du kan och lagra ljus till mörkare mulna dagar.
Minst en PW om dagen och strunta i om den bara är på 15 min, allt är bättre än inget!
* Gör ansiktsmasker hemma om du inte har råd att unna dig ansiktsbehandling på salong. Sätt fötterna i fotbad och måla naglarna dundersnygga, sånt hör inte hemma bara på sommaren;)
* Laga god mat och unna dig ett glas vin ibland, även om det råkar vara en måndag.
* SPA är ju helt ljuvligt, men ganska dyrt, så unna dig kanske en halvdag på SPA? Brukar vara överkomliga priser!
Åk med bästa vännen eller dina barn;)
* Bjud hem vänner på fika eller mat och skratta mycket!
* Umgås med dem som GER dig energi, inte dem som tar den…
* Gör upp planer för våren och sommaren.

Januari och februari behöver vi helt enkelt skämma bort oss själva, även om det är med små medel och lite lagom ”vardagslyx” 🙂

 

Lapa soooool så mycket du kan, sköna vinterdagar!
Igår var Theodor och jag ute länge i solen:)

 

 

Adelakram

houseofadela

Det är jag som är Heléna Adela och tjejen bakom House of Adela. Livsnjutare som älskar att hitta små glittriga ögonblick i vardagen och fånga dem! Mitt liv är fotografering och inredning, dvs det är en stor bit i mitt liv och jag tänker nästan allt i bilder. Har också sedan barnsben älskat inredning och har svårt att kika in i ett rum, utan att tänka på hur jag skulle vilja inreda det;) Att fotografera, skriva och blogga om det man tycker mycket om, är fantastiskt. Varmt välkommen hit till mig och min värld! Mail: houseofadela@live.se

6 Comments

  1. Det är precis som om jag skulle skrivit texten själv. Jag tycker precis som du januari o februari är de tyngsta månaderna på året, riktiga oxveckor och en lång transportsträcka till våren. Två höjdpunkter är att mina döttrar fyller år, en i januari och en i februari annars kunde vi gott skippa dessa låååånga månader, så det gäller att hitta lite ljuspunkter precis som du skriver. Må så gott Kram Marika

  2. Jag försöker alltid att duka fint till alla måltider, för man äter ju med ögonen med ju.
    Ja Januari och Februari är väl inte de roligaste månaderna på året inte heller November är en höjdare. Men men tiden går ganska fort så snart är det vår och sommar igen.
    Ha en fin kväll
    Kram Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *