TIPS TILL DIG SOM FÖRENKLAR DIN FLYTT

 

Som jag trivs i min lägenhet!
Känslan är härlig och ibland tänker jag att här ska vi bo i ca 50 år till;), men vem vet, plötsligt en dag kanske man vill något annat och det som känns väldigt avlägset nu, kanske känns rätt då.

Att flytta är ju för övrigt ”ett helt företag”, det tycker vi nog alla med allt sorterande och packande.
Personligen har jag med åren blivit väldigt bra faktiskt på att sortera upp saker, rensa, slänga, sälja.
Det är faktiskt så att jag kan tycka det är rent av roligt och känslan är skön när man får ordning.

Just nu har jag verkligen järnkoll på var jag har mina saker och jag har sparat precis bara det jag vill ha kvar.
Så har det inte alltid varit…
Minns flytten hit till stan med mina killar då de var 2 och 4 år.
Jag hade nog inte tänkt så långt som att sortera och fixa innan själva flytten, eller så hann jag inte 🙂
Många år senare när det var dags för en flytt igen, så skulle jag sortera och rensa min vind…O my! Det var nästan oöverstigligt att göra det.

Här kommer mina bästa tips inför en flytt:

1. Rensa och släng det du inte vill ha kvar, sortera och spara gärna i hållbara stabila kartonger det du ska ha kvar, men som kanske inte ska packas upp. Då menar jag ex barnens gamla barnkläder som du vill ha kvar som minnen och annat, kanske vissa av deras leksaker. Vid en flytt gick jag igenom barnens alla gamla kläder jag sparat och gav bort det mesta men sparade det som ex min mamma stickat. Jag tvättade allt och vek ner det fint i kartonger som fina minnen.  Ju mer du sorterar och rensar innan, desto lättare blir flytten.

2. Packa ett rum i taget och märk upp kartongerna väl!
När ni sen bär in kartongerna i det nya boendet, så sätt in dem i respektive rum där det ska vara.

3. Ett tips om ni flyttar en kortare sträcka och inte ska transportera sakerna så långt är:
Diska igenom allt porslin och packa det i en stor gammal tvättkorg, insvept i kanske lakan.
Kör ett par gånger fram och tillbaka om du har nära
På plats i det nya köket sätter du in porslinet direkt i skåpen.
Voilá! Allt är redan på plats när du kommer med övriga kartonger och håll med om att det är viktigt att få i ordning i köket snabbt.

4. Packa väl och rensa kanske ytterligare en gång när du packar ner i kartongerna, för att minimera att ta med sig saker man egentligen inte vill ha. Bli inte för nostalgisk 🙂
Packa så att kartongerna går att bära, dvs INTE för tunga!

5. Tvätta allt innan du har tänkt, såsom sofföverdrag, kuddöverdrag, överkast et c.
Allt är rent och fräscht när du kommer på plats i det nya boendet.

6. Fotografera hur kablarna sitter i tekniken innan du kopplar ur dem och packar ner dem – så kan du snabbt koppla ihop dem igen i nya bostaden. Note to my self, efter div missöden i en flytt, men numera har jag lärt mig:)

7. Mitt sista och de två tips jag rekommenderar mest är att anlita en flyttfirma och för guds skull: anlita en städfirma! 🙂 Väl värt varenda krona och naturligtvis har du kollat upp olika flytt- och städfirmor innan både prismässigt och tagit referenser på dem. Det sista lärde jag mig själv en läxa en gång…när jag kollade av lägenheten när de städat så upptäckte jag ex att de inte städat badrummet alls…
Ja, ni förstår ju själva att de fick en rejäl bakläxa och fick göra om mycket den gången.

 

I samarbete med Mex flyttfirma har jag ett fint erbjudande till er mina läsare!
Ni får 600kr i rabatt (innan rutavdraget) om ni bokar flytt inom Storstockholm innan 30/9-2017.
Ring eller maila din bokning.
(Rabatten gäller 6 timmars minimumdebitering om ni bokar flytt inom Storstockholm innan 30/9.

 

 

Hoppas de här små tipsen kan vara till nytta för er!

 

 

Inlägget är sponsrat i samarbete med Mex Flyttfirma.

houseofadela

Det är jag som är Heléna Adela och tjejen bakom House of Adela. Livsnjutare som älskar att hitta små glittriga ögonblick i vardagen och fånga dem! Mitt liv är fotografering och inredning, dvs det är en stor bit i mitt liv och jag tänker nästan allt i bilder. Har också sedan barnsben älskat inredning och har svårt att kika in i ett rum, utan att tänka på hur jag skulle vilja inreda det;) Att fotografera, skriva och blogga om det man tycker mycket om, är fantastiskt. Varmt välkommen hit till mig och min värld! Mail: houseofadela@live.se

4 Comments

 1. Go kväll
  alltså du har det så otroligt fint, vackert och mysigt i ditt hem, älskar din inredning och smak.
  Kram Linda

 2. Tack fina du för alla bra tips 🙂
  Här har rensats hela året, men det är en hel del kvar att rensa bort 😉
  Vill inte bära med oss saker vi inte behöver eller vill ha längre när vi flyttar.
  Ha en riktigt fin lördagskväll!
  Kramar Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *