ALLA HAR VI EN DRÖM OCH HÄR ÄR MIN! 11SPARTIPS INFÖR DRÖMVINTERRESAN


new-york1

För mig har New York alltid varit en drömdestination!

Tänk att få åka dit och uppleva allt man än så länge bara sett på TV och i filmer…;) Jag har flera vänner som varit där och alla är lika lyriska.
Tänk att få uppleva Frihetsgudinnan, besöka Central Park och kanske dricka varm choklad i det vinterfrostiga, se Metropolitan Museum of Art, se filmplatser för The Sex and the City och drömma sig in i  Carrie, Samantha, Miranda och Charlottes värld och mycket, mycket mera…:)

Men vart man än vill resa blir det roligare om man inte behöver skuldsätta sig för att ha råd. Med några enkla tips blir resan billigare utan att bli sämre för det.
Här får ni några smarta spartips om ni också drömmer om en vinterresa!

  1. Res när andra inte gör det

Undvik högsäsong och res hellre lördag-tisdag än torsdag-söndag. Om du kan välja att åka när det är lägre tryck på biljetterna kommer ditt pris att bli lägre.

2. Res från annan ort

Om skolorna där du bor har sportlov när du vill resa, kolla vad det skulle kosta att åka från en flygplats där de har lov en annan vecka. Chansen är god att den flygresan blir billigare.

3. Jämför priser

Det finns flera smarta jämförelsesajter för både flygresor och hotell. Men var noga med att kontrollera vad som ingår så att du inte jämför äpplen och päron.

4. Undvik dubbla försäkringar

Undersök om det ingår avbeställningsskydd i din hemförsäkring eller ifall du betalar med kort, för i så fall ska du inte betala för en extra försäkring i samband med bokningen.

5. Bara handbagage

Kostar incheckat bagage extra – nöj dig då om möjligt med handbagage. Och om du tänkt shoppa kläder på resmålet behöver du inte ta med dig en heltäckande garderob redan hemifrån.

6. Bo utanför stan

Ett hotell mitt i city kostar mer än ett hotell i en närliggande förort, och med ett mer ocentralt läge får du kanske uppleva fler sidor av resmålet. Se bara till att inte ökade taxikostnader äter upp det du sparar på det billigare boendet.

7. Växla hemma

Svenska kronor är billigast att växla i Sverige. Då kan du också i lugn och ro ta reda på vilken bank som ger dig bäst pris, och så kan du uppleva intressantare sevärdheter på resmålet än växlingskontor.

8. Undvik avgifter

Kolla om din bank tar ut en avgift varje gång du handlar utomlands och vad det kostar att ta ut pengar i bankomat? En tjuga eller några procent blir snabbt stora summor som du kan undvika genom att göra färre, lite större uttag eller skaffa kort i en annan bank.

9. Använd reserabatter

Finns det rabatthäften att köpa för lokala resor med buss eller tunnelbana kan du förutom att förenkla resandet spara en slant.

10. Köp telefonkort eller simkort på resmålet

Att använda den egna mobilen kan bli riktigt dyrt. En lokal telefon möjliggör dessutom samtal till reskamraterna för en billig peng.

11. Hitta lågprisbutiken

Precis som här hemma är det stor prisskillnad från en mataffär till en annan. Fråga på hotellet eller googla fram de billiga butikerna redan i Sverige.

Fler spartips hittar du i artikeln ”Nå dina mål med en smart sparplan” från Consector, som ger dig de senaste nyheterna inom privatekonomi.

 

Lycka till mina vänner och vi kanske ses i New York? 🙂

1 reaktion på ”ALLA HAR VI EN DRÖM OCH HÄR ÄR MIN! 11SPARTIPS INFÖR DRÖMVINTERRESAN

  1. Jättebra tips ju! Jag är själv en riktig analytiker när jag ska resa och ser över alla olika val som finns. Boende tex kan ju variera mycket helt beroende vart det är man ska, storstad eller mindre, olika standard osv. Ibland vill man bo finare och ibland spelar det ingen roll alls. Vi ska resa till USA i vår och hälsa på vår dotter så snart är det dags att börja kolla flyg och nörda ned sig i boende, jag både älskar och avskyr det för det tar sån tid 😉 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *