CHRISTMAS CANDY

IMG_9387

Mmmm…..älskar wiernernougat så det var jag tvungen att göra med och nytt för i år här hemma är chokladfudgekola med havssalt

Mjuk mjölkchokladkola med flingsalt

20–25 bitar

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker

2 dl ljus sirap
1 ½ msk kakao

50 g smör
150 g mjölkchoklad, bruten i bitar

Garnering 
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
  3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
  4. Strö över flingsalt och skär fudgen i bitar med en vass kniv.

Wienernougat

  • 100 g flagad mandel
  •  250 g nougat
  •  125 g mörk choklad
  1. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.
  3. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
  4. Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
  5. Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1.5 x 3 centimeter.
  6. Förvara nougaten i kylskåpet.

 

IMG_9383

Skön lördag!

1 reaktion på ”CHRISTMAS CANDY

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *