DETALJER, UTELIV & KYCKLINGPAJ

IMG_6143-tile

Hallå mina fina House of Adelavänner!

Ja nu hoppas jag bloggstrulet BIG TIME är över och att ni alla kommer in här!:)

I dag är det lite av varje jag visar er, en skön blandning.

Detaljerna ovan såsom ljusstaken och de små ljuskopparna i svagt rosa med mässing inuti, kommer från HM och de är ett fint vårtips:) Särskilt ljuskopparna är fina tycker jag om du nu inte vill satsa på de kanske ännu finare från Skultuna.
Det rosa huset kommer från Bloomingville och jag fann det på fina Fabriken i Jönköping.
Mmmm vad mycket fint det finns där!

Dagarna har bestått av mycket jobb, promenader i SOLEN med mina små darlingar, guuuuud så härligt det är:)
Vi har passat på att njuta lite varje fm. Lille Theodor älskar att jaga snöbollar, så han får fin motion.

Har ni fått vårkänslor än?=)

Är inne i ett litet förändringsskede med som jag kanske berättar om senare här.
Nya jobbtankar finns och det känns spännande…;)

IMG_6136 IMG_6128IMG_6061

Förra veckan gjorde jag en väldigt god, enkel kycklingpaj som jag tänkte att ni måste få receptet på!
Gillar det som är enkelt i vardagen och ändå gott och med en fräsch sallad till var den här mumma:)

KYCKLINGPAJ

Receptet gäller för 6 port

Ingredienser

 • 3 dl vetemjöl
 • 125 g Arla® Svenskt Smör
 • 2 msk kallt vatten
Fyllning:
 • 2 st kycklingfiléer
 • 300 g purjolök
 •  Svenskt Smör ekologiskt
 • 12 tsk salt
 • 1 st röd paprika
 • 2 dl lätt crème fraiche paprika&chili
 • 3 st ägg
 • 2 dl riven ost gratäng

  Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.

  Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Vi ses i kväll med en NY TÄVLING!!:)

houseofadela

Det är jag som är Heléna Adela och tjejen bakom House of Adela. Livsnjutare som älskar att hitta små glittriga ögonblick i vardagen och fånga dem! Mitt liv är fotografering och inredning, dvs det är en stor bit i mitt liv och jag tänker nästan allt i bilder. Har också sedan barnsben älskat inredning och har svårt att kika in i ett rum, utan att tänka på hur jag skulle vilja inreda det;) Att fotografera, skriva och blogga om det man tycker mycket om, är fantastiskt. Varmt välkommen hit till mig och min värld! Mail: houseofadela@live.se

5 Comments

 1. Vilken fin bild på din vovve. Jag ler när jag sitter här framför datorn och tittar ner på min kinesiska nakenhund som ligger i mitt knä. Vilka kontraster av hundar:) Men min vovve har sin Coco Chanel kappa som värmer så här års:).

  Kram Carola

 2. Alltid lika spännande med förändringar o nytt jobb innebär nya utmaningar, kul. Kycklingpaj mmmm hur mumsigt som helst. Kramisar Tina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *