IBLAND BEHÖVER MAN PIGGAS UPP!

Foto1618

 

 

 

I dag är jag nog SÅ uttråkad som man bara kan bli en januaritisdag när det är kallt och mulet…

Ja idag är nog en gnälldag när jag känner som precis någon annan hade skrivit i en blogg, att man bara vill gå i ide.
Nu känner jag att jag måste piggas upp och då får det bli lite extra gott i kväll och om jag hinner när all min bildredigering (puh,…den stiger mig också snart åt huvudet;)) så måste jag se en riktigt bra feelgoodfilm!

Så vänner, här kommer ett recept som alltid gör succé när jag fixat dessa och bjudit på!
Kan göras som en stor paj med i form om man inte vill ha den som en läcker liten förrätt!

Parmesantartelletter
Deg:
2-2,5 dl vetemjöl
2 krm salt
100 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning;
2 ägg
2 dl mellangrädde
3 dl grovriven parmesanost
100 g färsk ruccolasalald
salt o peppar
Servering;
150 g löjrom
2 dl creme fraiche
1/2 knippe hackad gräslök
225 g ugn
Hacka samman mjöl, salt och smör i en matberedare eller med kniv. Tillsätt vattnet. Dela i 6 st lika stora bitar och tryck ut i 6 portionsformar, tartelettformar eller en stor pajform. Grädda de tomma skalen mitt i ugnen i ca 10 min.
Vispa under tiden samman ägg och grädde. Tillsätt osten och vänd ner ruccolan. Krydda!
Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 15 min eller tills fyllningen stelnat. Låt svalna något.
Tag ur formarna och servera tarteletterna lite ljumma med en klick löjrom, crème fraiche och gräslök.
Supergoda!
Ha en nice kväll nu;)
Adela

houseofadela

Det är jag som är Heléna Adela och tjejen bakom House of Adela. Livsnjutare som älskar att hitta små glittriga ögonblick i vardagen och fånga dem! Mitt liv är fotografering och inredning, dvs det är en stor bit i mitt liv och jag tänker nästan allt i bilder. Har också sedan barnsben älskat inredning och har svårt att kika in i ett rum, utan att tänka på hur jag skulle vilja inreda det;) Att fotografera, skriva och blogga om det man tycker mycket om, är fantastiskt. Varmt välkommen hit till mig och min värld! Mail: houseofadela@live.se

7 Comments

  1. Ja men fy fasen ibland så känns livet så jädrans trist! Den här årstiden är det ju lätt hänt dessutom! Vi har ett riktigt skitväder här idag.

    Här kommer lite pepp, pepp! Hoppas det blir bättre i morgon!
    Pigga, varma kramar från mig!
    Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *