TRETTONDAGSAFTON MED MIDDAG & HÄR FÅR NI RECEPTET

Godmorgon girls!

Oooo i dag är nog många trötta efter en lång ledighet kan jag tro…
Jag tillhör inte den kategorin, som jobbat lite emellan också. Så turligt nog kan jag ligga och dra mig idag om jag vill….nepp jag ska inte retas;))
Hoppas ni mår bra och är ganska pigga i alla fall och tänk på att dagarna blir längre och ljusare för varje minut nu!=) Det skiljer ca 10 min på må till fre! Härligt!
En trevlig middag hade vi här på Trettondagsafton med la familia:)
Maten var lyckad och jag tänkte dela med mig av receptet till er!
Bordet såg ut som ni ser här och nu minsann ska julen ut här med.
In med VÅREN och det ska bli skönt!
Rosa är ju lite nytt igen och en av vårens färger, passar mig utmärkt jag som alltid gillat den tonen.
Känns fräscht med härliga tulpaner också!
Jag fick en så fin bukett med liljor m m också men den får ni se i nästa inlägg.
 Ljuvliga Mateus! Servettringar fyndade på loppis!=)
Bildcollage från en trevlig kväll;)

Vi bjöd på smarrig helstekt fläskfilé med fyllning, klyftpotatis, rödvinssås, vita sparris och sallad..
Här kommer receptet om du är sugen, det var supergott!
Till dessert gjorde jag päronknäcktartelletter som serverades med vispad grädde och färska skivade jordgubbar. Just DEN bilden som jag hade velat visa lyckades jag deleta!…Typiskt, men receptet kommer i nästa inlägg!

Italienska godsaker som mozzarellaost, parmaskinka och färska örter.  
Servera med klyftpotatis och en rödvinssås.

Fylld Fläskfilé

600 g fläskfilé
8 st tomater, torkade, i olja
0,5 dl örter, t ex repad färsk rosmarin, slätbladig persilja, basilika, salvia
3 st parmaskinka, stora skivor
150 g mozzarellaost
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 st steksnöre1. Sätt ugnen på 175°. Snitta filén längs med men inte ända igenom. Banka försiktigt ut filén. Låt tomaterna rinna av och hacka dem. Lägg tomater, finhackade örter och skinka på filén. Skiva mozzarellaost och fördela skivorna på skinkan.

2. Tryck till fyllningen och rulla ihop filén. Bind om med steksnöre eller fäst ihop med tandpetare.
3. Bryn filén runt om i olivolja, salta och peppra under tiden. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie. Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor och servera

Rödvinssås:

  • 2 st schalottenlök
  • 4 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk konc kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g Smör
  • 2 tsk honung

Ha en skön dag nu vänner!

houseofadela

Det är jag som är Heléna Adela och tjejen bakom House of Adela. Livsnjutare som älskar att hitta små glittriga ögonblick i vardagen och fånga dem! Mitt liv är fotografering och inredning, dvs det är en stor bit i mitt liv och jag tänker nästan allt i bilder. Har också sedan barnsben älskat inredning och har svårt att kika in i ett rum, utan att tänka på hur jag skulle vilja inreda det;) Att fotografera, skriva och blogga om det man tycker mycket om, är fantastiskt. Varmt välkommen hit till mig och min värld! Mail: houseofadela@live.se

3 Comments

  1. Å vilken mysig dukning !Underbart när man får frossa i krispiga och fräscha tulpaner ! Härligt att det blir ljusare och ljusare sakta men säkert ! Ha en skön tisdag .Kramar Rita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *